Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2015

Zellekrémleves

Tejmentes zellerkémleves A zellerkrémleves elég hihetetlenül hangzik, de menzán szerettem meg. Elképesztően jól főztek édesanyám munkahelyén, így rengeteg változatos és finom, bizonyos esetekben számomra új ételeket is felfedezhettem. A rajongás a mai napig nem hagyott alább. Hozzávalók: 250 g zeller 2 db vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 2 dl növényi tejszín (zabkrém, vagy mandulakrém) 1,5-2 liter víz ízlés szerint só ízlés szerint bors ízlés szerint szerecsendió Elkészítés:

Wok zöldségek rizzsel

Extra zöldséges wok barna rizzsel A héten mivel újra nekiálltam edzeni, ezért próbálok az étrendre is odafigyelni. A vacsorakészítés mindig kritikus pont, hogy estére ne terheljem meg a gyomrom, de finom is legyen, és ami a legfontosabb, ne egyhangú. Mivel tegnap húsmentes napot tartottunk így született meg ez a finomság. Hozzávalók: 1 db padlizsán 1 db közepes cukkini 1 db kápia vagy kaliforniai paprika 2 db lilahagyma 1 db kisebb póréhagyma 2 db paradicsom 200-300 g brokkoli 1/2 kínai kel 2-4 kk só 2 kk bors 2-4 kk curry por 4-6 ek kókuszolaj 100 g barnarizs vagy köles Elkészítés:

Máktej

Máktej házilag Még tavasszal ittam utoljára máktejet és valami elképesztően finom volt. A máktej egészséges és finom, sajnos boltban nem lehet kapni, kivéve bizonyos tejmentes üzletekben. Elkészítése szinte semmiben nem tér el a házi készítésű magtejektől. Házi termesztésű mákból a legfinomabb. Hozzávalók: 100 g kék mák (kb. 1 csésze) 4 csésze víz 1 kk Bourbon vanília édesítőszer ízlés szerint 1 csapott tk kókuszolaj Elkészítés:

Karobos-cukkinis sütemény

Karobos cukkinis sütemény Az ismerőseim közül sokan nem ismerik a karobot és a kíváncsiság furdalta őket, hogy milyen lehet egy ilyen reform süti. A finomliszt, cukor és kakaó elhagyásával is lehet ízletes ételeket készíteni. A recept adott volt csak pár összetevőt kellett kicserélni és ekképpen született ez a süti is. A Candida diéta végén érdemes fogyasztani a rizsszirup miatt, a szirup elhagyásával bármikor ehető. Hozzávalók: 200 g zabpehelyliszt 200 g cukkini 20-30 g dió vagy szeletelt mandula, 30 g rizsszirup (elhagyható) 50 g karob 125 ml kókuszolaj 3-5 csipet stevia 3 db tojás (M) 1-2 csipet só 1-1,5 tk szódabikarbóna pár csepp citrom leve, vagy 1 csipet aszkorbinsav